• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Sky is de grote slokop van het prijzengeld

  Team Sky won zes ritten en de gele trui.

  Sky mag zich de grootverdiener van de Tour de France 2012 noemen. Het Britse wielerteam krijgt 824.840 euro. Het grootste deel daarvan is voor Wiggins, die 450.000 euro krijgt voor zijn eindzege.

  Sky is op alle gebied de grote slokop van de Tour de France geworden, ook in het prijzengeldklassement. Sky verdiende vier keer meer dan de nummer twee Liquigas. Ook Lotto-Belisol boerde goed. Dat staat in schril contrast met Vacansoleil, dat nog geen 10.000 euro krijgt.

  Sky dankt zijn eerste plaats in het klassement van het prijzengeld niet alleen aan zijn zes ritzeges, maar ook aan de vele gele truien die Wiggins mocht aantrekken. Liquigas mag vooral Sagan bedanken voor zijn drie zeges en zijn groene trui.

  Van de twee Belgische ploegen heeft Lotto-Belisol het meeste geld verdiend. Het team van manager Marc Sergeant staat dankzij de drie zeges van André Greipel op de derde plaats, goed voor 136.700 euro. Omega Pharma-Quick Step deed het een pak minder goed. Daar is slechts 19.370 euro verdiend.

  De eindafrekening weegt  zwaar door. Tourwinst brengt 450.000 euro in het laatje. De nummers 2 en 3 leveren hun ploeg nog respectievelijk 200.000 en 100.000 euro op.