• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Poels: "Afwachten of mijn nier herstelt"

  Zijn ploegmaats denken aan hem in de Tour.

  De Nederlandse wielrenner Wout Poels is aan de betere hand na zijn zware val in het begin van de Tour. "Normaal gezien mag ik volgende week naar huis", zegt Poels op de website van zijn ploeg Vacansoleil.

  Wout Poels liep bij zijn val vooral inwendige blessures op: een breuk in zijn nier, een gescheurde milt, gekneusde longen en drie gebroken ribben. Even werd gevreesd dat Poels een nier zou verliezen. "Maar mijn nier functioneert voor 75%. Afwachten of die volledig zal herstellen", zegt Poels.

  "Over mijn milt hoor ik niet zoveel en die zal normaal gesproken net als mijn ribben snel volledig herstellen. Mijn ribben doen pijn als ik overeind probeer te komen, maar dat wordt snel beter."

  Inmiddels heeft Poels de intensive care al een tijdje verlaten. Hij hoopt om binnenkort weer naar huis te kunnen. "Normaal gesproken moet dat volgende week kunnen", zegt de 24-jarige renner.

  "Ik ben thuis in goeie handen en kan daar mijn rust pakken en verder aan mijn herstel werken. Alle medeleven doet me deugd, maar ik hoop dat de fans en de media respecteren dat ik voorlopig vooral rust nodig heb."