• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Peter Maes: "We gaan vol voor de winst"

  Na de bekerwinst vorig seizoen gaat Lokeren nu ook voor de zege in de Supercup.

  Om 18 uur beginnen Anderlecht en Lokeren aan het Belgische seizoen. De kampioen en de bekerwinnaar strijden om de Supercup. Peter Maes legt de druk bij Anderlecht, maar "we gaan vol voor de winst".

  Lokeren-trainer Peter Maes is tevreden over de voorbereiding van zijn club. De eerste belangrijke wedstrijd staat vanavond op het programma, tegen landskampioen Anderlecht.

  "Voor Anderlecht is de Supercup iets wat ze moeten winnen, terwijl wij heel tevreden zijn dat we daar staan", zegt Maes in Het Belang van Limburg.

  Maes legt de druk dus bij Anderlecht, maar start niet zonder ambitie. "Als we de wedstrijd winnend kunnen afsluiten, hebben we een goede generale repetitie voor de competitie, dus we gaan vol voor de winst."

  "Mijn spelers hebben hard gewerkt, maar we hebben ervoor gezorgd dat ze fris zijn. Er is niet veel veranderd, maar we geven soms nog te veel weg achteraan. Als we tegen Anderlecht te aanvallend spelen, kunnen we misschien in de problemen komen", zegt Maes.

  "Hopelijk wordt het spannend", voegt Maes daar nog aan toe. "Dat zou immers betekenen dat we de evenknie van Anderlecht zijn. Al weet ik niet wat ik van Anderlecht mag verwachten."

  Bij landskampioen Anderlecht zijn Suarez, Juhasz, Vargas en Lukaku niet fit. Lokeren mist de geblesseerde Copa en de zieke De Ceulaer. Saglik en Grbac mogen administratief niet spelen.

  Vermoedelijke opstellingen

  Aftrap: 18 uur, Constant Vanden Stockstadion

  Anderlecht: Proto, Odoi, Wasilewski, Deschacht, Safari, Biglia, Kanu, Praet, Gillet, Jovanovic, Mbokani

  Lokeren: Lazic, Galitsios, Mj. Maric, Taravel, De Bock, De Pauw, Persoons, Overmeire, Leko, Patosi, Harbaoui