• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lelangue: "We hebben niet gefaald"

  John Lelangue bekijkt de Tour van BMC door een roze bril.

  Vorig jaar knalden de champagnekurken bij BMC voor de eerste Tourzege van Cadel Evans. Dit jaar is het feestje een pak minder uitbundig, maar ploegleider John Lelangue alle kritiek kordaat weg. "De anderen waren sterker, dat is sport", klinkt het nuchter.

  Hoewel BMC de hooggespannen verwachtingen niet kon inlossen , maakt ploegleider John Lelangue toch een positieve eindbalans op. "We hebben niet gefaald. We hebben met Van Garderen en Evans twee renners in de top tien en winnen de witte trui."
   

  "De anderen waren sterker. Dat is sport. De grote baas van BMC, Andy Rihs, weet dat ook", zegt Lelangue aan Sporza.

  Cadel Evans, de laureaat van de vorige Tour, zakte in deze editie zwaar door het ijs. De Australiër werd zelfs afgetroefd door ploegmaat Tejay Van Garderen. De jonge Amerikaan eindigt als vijfde twee plaatsen hoger dan Evans en lijkt de wissel op de toekomst.

  Bij BMC blijven ze evenwel rotsvast geloven in Evans. "Cadel zal ook volgend jaar onze kopman zijn, met Tejay als tweede kopman. We komen volgend jaar terug om met Cadel de Tour te winnen. Schrijf hem nog niet af. Dat deden ze twee jaar geleden ook al."

  Lelangue is wel bijzonder opgetogen over de prestatie van Van Garderen. "Tejay heeft zich in deze Tour geprofileerd als een uitstekende ploegmaat. Hij was hier om te leren en dat heeft hij ook gedaan."