• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Kevin Pauwels verrast weer op BK mountainbike

  Kevin Pauwels verslaat Kevin Van Hoovels in de spurt.

  0 / 0

  Kevin Pauwels verslaat Kevin Van Hoovels in de spurt.

  Kevin Pauwels heeft voor het tweede jaar op rij het Belgisch kampioenschap mountainbike gewonnen. De 28-jarige veldrijder klopte in Beringen Kevin Van Hoovels, die uit zijn klikpedaal schoot in de sprint. De mountainbiker was achteraf ontroostbaar. Sven Nys reed niet mee.

  Het Belgisch kampioenschap in Beringen werd al snel een strijd tussen twee veldrijders en twee mountainbikers: Kevin Pauwels en Tom Meeusen tegen Kevin Van Hoovels en Sébastien Carabin.

  Meeusen moest als eerste lossen. De veldrijder reed de wedstrijd niet uit. In de slotfase moest ook Carabin Pauwels en Van Hoovels laten gaan.

  De twee sprintten voor de zege. Pauwels won zonder veel moeite, Van Hoovels was uit zijn klikpedaal geschoten en zag wit van woede. Na de finish was de mountainbiker ontroostbaar (bekijk de video).

  Voor Pauwels is het zijn tweede nationale titel op een rij. Vorig jaar klopte hij Sven Nys en Van Hoovels in Halle.

  Van Hoovels neemt samen met Sven Nys deel aan de mountainbikewedstrijd op de Olympische Spelen in Londen, op zondag 12 augustus. Voor Nys paste het BK niet in zijn voorbereiding op Londen.

  Van Hoovels: "Ik was de beste"

  Kevin Van Hoovels was na afloop zeer ontgoocheld. "Ik was de beste. Ik reed bijna de hele wedstrijd aan de leiding, maar het mocht niet zijn."

  "Ik had in de twee laatste ronden tweemaal kettingpech. Toch zat ik perfect geplaatst voor de spurt. Ik was echt zeker dat ik ging winnen", vertelt Van Hoovels. "Maar toen schoot ik met een voet uit mijn pedaal."

  Kevin Pauwels was uiteindelijk de snelste. "Van Hoovels heeft mij nooit teken gedaan om de leiding over te nemen. Hij versnelde zelfs als ik dat wou doen. Of ik gewonnen zou hebben als Van Hoovels niet uit zijn pedaal was geschoten? Het zou nipt geweest zijn."

  Uitslag BK mountainbike

  1. Kevin Pauwels - in 1u29'25"
  2. Kevin Van Hoovels - op 1"
  3. Sebastien Carabin - 7"
  4. Joris Massaer - 2'57"
  5. Jimmy Tielens - 3'28"
  6. Robby De Bock - 5'27"
  7. Tim Wynants - 5'44"
  8. Davy Huygens - 6'29"
  9. Sander Elen - 7'13"
  10. Maarten Wauters - 7'15"