• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Jonathan Borlée: "Ik was veel te snel vertrokken"

  Jonathan Borlée snelde in Monaco naar de zege.

  Jonathan Borlée won afgelopen vrijdag de sterkbezette Diamond League-meeting in Monaco. "Maar ik was veel te snel vertrokken." Broer Kevin werd derde.

  Jonathan Borlée snelde in Monaco in 44"74 naar de winst. "Maar ik was veel te snel vertrokken", zegt hij in La Dernière Heure. "Ik was ook helemaal niet geconcentreerd. Eerst was ik een beetje van slag omdat de starter 'ready' in plaats van 'set' zei, daarna hoorde ik ook heel wedstrijd de stadionspeaker", zegt Jonathan. "Maar fysiek voelde ik me wel goed."

  Ook tweelingbroer Kevin blikt tevreden terug. "Ik liep een heel erg goede bocht. Op het einde miste ik net wat frisheid. Maar we worden hier eerste en derde in een sterke race, dat is een goed teken."

  Het deed Jonathan Borlée deugd een Diamond League-race te winnen. "Psychologisch is het interessant om zo naar de Olympische Spelen te kunnen vertrekken. Maar Londen, dat wordt wel een heel ander verhaal."