• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Fernando Alonso verzilvert pole in Duitsland

  Fernando Alonso reed van start tot finish aan de leiding.

  Fernando Alonso heeft de GP van Duitsland gewonnen. De Spanjaard kon Jenson Button afhouden. Voor Alonso is het de derde zege van het seizoen. Hij blijft uiteraard aan de leiding in de WK-stand. Sebastian Vettel werd achteraf bestraft.

  In tegenstelling tot gisteren lag de Hockenheimring er nu wel droog bij. Fernando Alonso vertrok vanop de pole en kon die positie bij de start vasthouden.

  Lewis Hamilton kende meer problemen bij de start. Hij had af te rekenen met pech en werd voor halfweg zelfs gedubbeld door Alonso en Vettel. Dat zinde Hamilton duidelijk niet. Hij ging meteen terug voorbij Vettel, die daar op zijn beurt ook niet mee kon lachen. Hamilton moest uiteindelijk op negen ronden van het einde opgeven.

  Voorin kon Button door een snellere pitstop Vettel voorbijsteken. Hij probeerde Alonso het vuur aan de schenen te leggen, maar de Spaanse WK-leider pareerde alle aanvallen.

  In de voorlaatste ronde stak Vettel Button opnieuw voorbij. Hij ging hierbij even van het circuit. Jenson Button protesteerde meteen. Vettel verloor na de race zijn podiumplaats.

  Fernando Alonso trok er zich maar weinig van aan. Hij boekte zijn derde overwinning van het seizoen en verstevigt zijn leiderspositie. Hij heeft nu 34 punten voorsprong op Mark Webber. Voor Alonso was dit ook de 30e overwinning uit zijn carrière.

  Alonso: "Win in een Italiaans-Griekse auto"

  Fernando Alonso was uiteraard zeer tevreden met zijn derde zege van het seizoen. "Hier wint een Spanjaard in een Italiaanse auto, die ontworpen is door een Griek. Daar geniet ik van." Alonso kon vanop de pole vertrekken. "Dat was heel belangrijk. We hebben niet de snelste auto en inhalen is hier heel moeilijk."

  In het slot kon Sebastian Vettel Jenson Button nog inhalen. Hij ging daarbij even van het circuit. "Ik zag niet goed of Button aan de binnen- of buitenkant van de bocht zat. Daarom nam ik de bocht erg ruim. Ik wilde zeker geen contact maken", zegt Vettel.

  Jenson Button wou niks kwijt over het incident. Hij was vooral tevreden over zijn race. "Het is fijn om weer voor de zege te kunnen strijden."

  Vettel teruggezet naar plaats vijf

  De jury had geen oren naar de uitleg van Sebastian Vettel. De Duitser kreeg 20 seconden straftijd en wordt teruggezet naar de vijfde plaats.