• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Boeckmans: "Deze Tour was een droom"

  Boeckmans beëindigde zijn eerste Tour met een mooie vijfde plaats.

  Kris Boeckmans liet bij zijn eerste aankomst in Parijs meteen een knappe vijfde plaats noteren. De sprinter van Vacansoleil-DCM had op voorhand de laatste sprints op de Champs-Elysées nog eens bekeken. "Ik heb het gedaan zoals ik gepland had."

  Boeckmans finishte in deze Tour al eens tiende en achtste, maar met een vijfde plaats heeft hij het beste voor de slotdag bewaard. "Marcato heeft mij perfect gebracht. Ik weet niet hoe ik die jongen kan bedanken", zegt de jonge Belg.

  "Aan de fontein ging ik rechts aan. Ik had misschien nog twee plaatsen kunnen opschuiven, maar de benen hé. Het was snoeihard."

  Boeckmans liet in zijn eerste Tour al enkele staaltjes van zijn talent zien. "Ik heb bewezen dat ik de snelheid aankan. Ik ben tevreden, want ik heb veel bijgeleerd. Dit was een droom."

  Roelandts: "Last van mijn luchtwegen"

  André Greipel finishte pas als achtste in de slotrit. De Duitser moest het stellen zonder de hulp van Jürgen Roelandts."Dit is altijd een moeilijke sprint, maar ik weet niet hoe het gegaan is, want ik heb me op twee kilometer van de finish laten uitzakken", zegt Roelandts.

  "Ik heb last van mijn luchtwegen en kan moeilijk ademen. Of de Spelen een probleem worden? Ik heb gewoon een paar dagen rust nodig. Het is moeilijk om te recupereren in de Tour."

  Tegen Cavendish was geen kruid gewassen, beseft ook Roelandts. "Nu ik de sprint nog eens zie op het scherm merk ik dat Cavendish in vorm is. Indrukwekkend weer."