• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Wiggins doet het zoals Indurain en Anquetil"

  Tour-baas Christian Prudhomme kijkt tevreden terug op de Tour.

  Met Bradley Wiggins wint straks voor de eerste keer een Brit de Tour. Tour-baas Christian Prudhomme analyseert de 99e Ronde van Frankrijk. "Wiggins is een mooie naam op de erelijst", zegt hij.

  "Wiggins is een winnaar zoals Miguel Indurain en Jacques Anquetil. Hij domineert in de tijdritten en volgt in de bergen. Wiggins heeft zelfs meer gedaan dan volgen. Alleen zijn teamgenoot Chris Froome was sterker dan hij in de cols."

  "Het is misschien jammer dat er geen echt front is gekomen tegen Wiggins. Maar ik denk dat Nibali en Evans niet sterk genoeg waren om de dominantie van de Sky-ploeg te doorbreken. We moeten ook niet zeuren over het koersgedrag van Froome. Sky was hier met een duidelijk plan: winnen met Wiggins."

  Sky heeft met Wiggins en Froome de eerste twee in de eindstand en het won vijf ritten. "Dit is het begin van een nieuw tijdperk", zegt Christian Prudhomme.

  "Er is duidelijk een kentering in het wielrennen. De Angelsaksische landen nemen de plaats in van de traditionele landen zoals België, Italië en Spanje. Het is ongelooflijk hoe teams als Sky alles voorbereiden."

  "Ik ben ook heel blij met de prestaties van jonge talenten zoals Peter Sagan en Thibaut Pinot. Die waren geweldig."

  Vooraf was er veel te doen over het parcous. "Het zijn de renners en de teams die de koers maken. Vorig jaar hebben ze alles uit het parcours gehaald, deze keer niet helemaal."