• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Medailles in Londen duurste uit de geschiedenis

  Sporza stuurt een 70-tal werknemers naar Londen.

  Vrijdag wordt de olympische vlam ontstoken. 410 gram wegen de medailles. Ze worden bewaard in de Tower of Londen tot ze aan de atleten worden uitgereikt. Tv-zender NBC stuurt 2.700 mensen naar Londen, Sporza een 70-tal.

  Op de Spelen en de Paralympische Spelen worden in totaal 1.760 medailles uitgereikt. Daarvoor was acht ton goud, zilver en brons nodig. De medailles zijn 410 gram zwaar. Alleen die van Vancouver 1976 waren zwaarder.

  De koersen van goud en zilver zijn sinds de vorige Spelen alleen maar gestegen. Zo zijn de plakken in Londen de duurste uit de geschiedenis. Ze worden bewaard in de Tower of Londen.

  "Ze worden hier streng bewaakt, tot ze aan de atleten worden uitgereikt", zegt de organisatie. "Een betere bewaarplaats is er niet. In de Tower of Londen worden de schatten van Groot-Brittannië al eeuwenlang  bewaard."

  2.700 mensen van de NBC, een 70-tal voor Sporza

  Tv-zender NBC brengt voor de VS verslag uit van de Spelen. Daarenboven kocht NBC de exclusieve rechten bij het IOC en wil de zender meer dan 5.000 uur aan wedstrijden uitzenden. Om dat helemaal rond te krijgen stuurt het maar liefst 2.700 mensen naar Groot-Brittannië.

  Ter vergelijking: de BBC doet het met 765 mensen op de Spelen, Sporza met heel wat minder. Een ploeg van ongeveer 70 mensen werkt voor u in Londen.