• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Jans: "Makkelijker zonder Europees voetbal"

  "Ik vind het belangrijk dat je onderdeel bent van de cultuur", zegt Jans, die verhuisd is naar Luik.

  Standard begint volgende week tegen Zulte Waregem aan het nieuwe seizoen. Trainer Ron Jans kijkt ernaar uit. "We hebben de voorbije weken goed gewerkt", zegt de Nederlander.

  Nog exact één week en dan gaat de Jupiler Pro League weer van start. Bij Standard zijn heel wat nieuwe gezichten. "Ik ben nieuwsgierig, want er is goed gewerkt", blikt coach Ron Jans vooruit.

  "Er is heel wat beweging geweest, maar nu is de groep compleet. Alle posities waarvoor we nog versterking zochten, zijn ingevuld. We hebben progressie geboekt en het vertrouwen is er. Dat stemt me zeer tevreden."

  Standard beoogt dit jaar een Europees ticket. "Dat willen we graag", zegt Jans. "Dat we dit seizoen niet in Europa voetballen, maakt onze doelstelling makkelijker. Het geeft ons de nodige rust om te vlammen in de play-offs."

  De trainer is intussen verhuisd naar België. "Ik woon nu heel dicht bij de Académie. Dat is bewust, want ik vind het belangrijk dat je onderdeel bent van de cultuur."

  "Wat mijn band is met de voorzitter? Meneer Duchâtelet is niet vaak persoonlijk aanwezig, maar het contact verloopt heel goed. Ik wil mijn bijdrage leveren aan hetgeen de voorzitter voor ogen heeft."