• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Evans: "Contrast met vorig jaar niet verwacht"

  Cadel Evans moest ook vandaag zijn meerdere erkennen in Bradley Wiggins. Evans finishte pas 52e. De kopman van BMC staat in het klassement zelfs onder ploegmaat en beste jongere Tejay Van Garderen.

  Cadel Evans reed vandaag in de tijdrit pas de 52e tijd. De Tourwinnaar van vorig jaar moest bijna zes minuten toegeven op ritwinnaar Bradley Wiggins.

  In het algemeen klassement zal de kopman van BMC zo goed als zeker onder zijn ploegmaat en beste jongere Tejay Van Garderen eindigen. De ontgoocheling is nog niet doorgespoeld bij Evans.

  "Ik had me nooit zo'n groot contrast met de vorige Tour kunnen inbeelden. Vorig jaar kwam mijn levensdroom uit. Dit jaar heeft al het werk tot niets geleid. Het verschil kan niet groter zijn."

  "Vandaag wilde ik vooral mijn plaats in het klassement proberen behouden, maar ik voelde me erg zwak deze ochtend. Ik moest nog meer op zoek naar mijn limieten. En als je je zo leeg voelt, is er niet veel aan te doen."

  Nibali: "Het houdt hier niet op"

  Vicenzo Nibali, de derde in de stand, had het zwaar vandaag. "Ik had wat last aan mijn kuit, maar kon toch gefocust blijven. Het is een mooie strijd geweest in deze Tour en ik ben tevreden met mijn podiumplaats. Maar het houdt hier niet op, in de toekomst wil ik op de hoogste trede staan."

  Chris Froome (2e in de stand): "Ons doel is bereikt met het geel voor Wiggins. Mijn tweede plaats is bonus."