• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Devolder moet weg bij Vacansoleil-DCM

  Stijn Devolder kon de verwachtingen bij het Nederlandse team niet inlossen.

  Voor Stijn Devolder is er volgend jaar geen plaats meer bij Vacansoleil-DCM. Dat heeft teammanager Daan Luijkx aan Sporza bevestigd. "Hij kan zijn taak als kopman niet meer vervullen", klinkt het.

  "Toen we anderhalf jaar geleden met Stijn een contract sloten hadden we gehoopt dat hij weer een grote koers als de Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix zou winnen. Hij won wel het BK tijdrijden en op de weg en de Ronde van België, maar die grote koers kwam er niet van", zegt Luijkx.

  "Dat Devolder ook viel in de Ronde (foto) en Roubaix? Dat klopt, maar in de Ronde zat hij te ver naar achter, daar is de valkans erg groot. En er zijn veel meer koersen dan die twee."

  "Stijn is bij ons gekomen als kopman, maar hij kan die rol niet meer vervullen. Hij heeft zijn vorm en kwaliteiten niet kunnen tonen. Daarom besloten we met hem te stoppen. We hebben hem dat tijdig laten weten en hopen dat hij weer succesvol kan zijn bij een ander team."

  Vacansoleil-DCM gaat nu op zoek naar een vervanger om samen met Björn Leukemans te kunnen uitspelen in het klassieke voorjaar. Onder meer de naam van Juan Antonio Flecha (Sky) circuleert.

  Luijkx: "We hebben met hem gepraat, zoals met anderen. Maar er is nog niets rond. We hopen binnenkort een naam te kunnen aankondigen."