• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De Ceulaer: "Lokeren dwingt nu respect af"

  De Ceulaer: "2010 was het begin van een nieuwe cyclus op Daknam."

  Lokeren wil de successen van de voorbije jaren graag herhalen. Opvallend: geen enkele basisspeler vertrok en er zijn slechts enkele nieuwkomers. Benjamin De Ceulaer kijkt al uit naar de Europese matchen.

  De spelerskern van Lokeren is amper veranderd de laatste twee jaar. De enige nieuwkomer dit seizoen (tot nu toe) is Enes Saglik, die bij Eupen werd weggeplukt. Niemand van de basisploeg vertrok.

  "Dat is ons grote voordeel", zegt Benjamin De Ceulaer, die de start van het seizoen mist door een virus. De Ceulaer was zelf een van de zeven nieuwe spelers twee jaar terug.

  "Dat was het begin van een nieuwe cyclus op Daknam", luidt het in La Dernière Heure. "We haalden Play-off I en we wonnen de beker. Die stabiliteit geeft ons een voorsprong nu. Maar laten we eerlijk zijn: Lokeren heeft ook niet de middelen van de topclubs."

  In elk geval wordt Lokeren anders bekeken. "Dat is waar. We hebben respect afgedwongen van de grote clubs. We kunnen met hen wedijveren. Hopelijk herhalen we ons parcours van vorig seizoen."

  De Europa League is een leuk extraatje dit seizoen. "Die laatste voorronde wordt voor velen het grootste moment uit hun carrière. Iedereen droomt van Europees voetbal. Wellicht loten we een grote naam, genre Inter of Liverpool. Ik heb er zin in."

  Lokeren strijdt morgen tegen Anderlecht om de Supercup. Die wedstrijd vindt in het Constant Vanden Stock-stadion plaats, om 18 uur.