• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bouhanni pakt eerste rit in Ronde van Wallonië

  Bouhanni is de snelste in een massaspurt.

  Nacer Bouhanni (FDJ) heeft de eerste rit gewonnen in de Ronde van Wallonië. De Franse kampioen was in een massasprint sneller dan Pim Ligthart en Giacomo Nizzolo. Tom Boonen werkte onderweg hard voor zijn ploegmaats.

  Onze landgenoten Kevin Van Melsen en Davy Commeyne en de Fransman Lloyd Mondory waren de vluchters van de dag. Eerder had Greg Van Avermaet het al geprobeerd, maar de eindwinnaar van vorig jaar kreeg geen vrijgeleide.

  De drie vluchters kregen tot vier minuten voorsprong, maar de spurtersploegen controleerden de wedstrijd. Op tien kilometer van de meet waren de drie eraan voor de moeite.

  Tom Boonen toonde zich onderweg zeer actief. Hij bevond zich voortdurend in de eerste gelederen van het peloton en werkte hard voor zijn ploegmaats. De Belgische kampioen rijdt in Wallonië drie ritten mee om de olympische wegrit van volgende zaterdag voor te bereiden. Hij toonde zich achteraf tevreden (lees meer).

  In de spurt toonde de Franse kampioen Nacer Bouhanni (FDJ)  zich de snelste. Bouhanni (21) won dit seizoen ook al Halle-Ingooigem en een rit in de Ster van Bessèges.

  Bouhanni: "Heb deze aankomsten graag"

  "Ik moet mijn ploegmaats bedanken", vertelde Bouhanni. "Ze reden altijd vooraan. We hebben de vluchters vroeg gegrepen, omdat we risico's wilden vermijden."

  "In de finale ging het erg snel. Ik zat perfect geplaatst. De laatste rechte lijn ging lichtjes omhoog en zo heb ik het graag."

  "Ik ging vroeg aan, maar ik kon toch standhouden."