• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Zeker geen sprake van paniek bij Club Brugge"

  Vande Walle: "Getafe was heel efficiënt."

  Club Brugge heeft vrijdag vijf goals om de oren gekregen van Getafe. Dat is een tik van formaat op een week van de start van de competitie. Maar keeperstrainer Philippe Vande Walle relativeert. "Dit maakt deel uit van een voorbereiding."

  "Een klap zou ik het niet meteen noemen", opent Philippe Vande Walle bij Sporza. "Het zijn zware cijfers, dat kunnen we niet ontkennen. Maar het maakt deel uit van een voorbereiding, vind ik."

  "We zoeken ook geen excuses. Dit is een bewijs van efficiëntie en kunnen van het Spaanse voetbal. Dat staat toch een trapje hoger dan het Belgische voetbal."

  En toch. Getafe is geen topper. "Klopt, maar dat zegt genoeg", repliceert Vande Walle. "Die ploeg speelt heel simpel. Komt erbij dat het vijf keer scoort uit acht kansen. Tja."

  Eén week voor de start van de competitie is dit niet goed. "Er is zeker geen sprake van paniek. Ik heb met Georges Leekens gesproken. Alles is oké. Het is een goeie les geweest. We hebben nog een week om serieus te werken en alles op punt te zetten."

  Hoefkens: "Niet te veel concluderen uit deze match"

  Enkele spelers zoals Jesper Jørgensen en Jonathan Blondel ontbraken bij Club tegen Getafe. En ook Carl Hoefkens speelde maar zeven minuten, omdat Georges Leekens wilde experimenteren met zijn verdediging.

  "Ik zou niet te veel conclusies vastknopen aan dit duel", zegt Hoefkens op de Club-site. "Maar dit resultaat is geen goeie uitslag op een week van de competitiestart.

  "We moeten niet alleen naar de afwezigen kijken, want er is voldoende kwaliteit in de kern. Andere spelers kregen de kans om zich te tonen. In de competitie zullen we af en toe ook zonder geblesseerden of geschorsten spelen. De rest van de groep moet dat opvangen."