• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Buyten verliest oefenwedstrijd met Bayern

  Daniël Van Buyten kijkt uit naar het nieuwe seizoen met Bayern.

  Daniel Van Buyten was kapitein in de oefenwedstrijd van zijn club Bayern München tegen Napoli. De Duitse club ging in Italië wel met 2-3 de boot in. Van Buyten miste de kans op de gelijkmaker.

  Daniël Van Buyten stond centraal achterin bij Bayern. Hij vormde een duo met Dante, de ex-Standard-speler die deze zomer overstapte van Borussia Mönchengladbach.

  Van Buyten droeg in de oefenwedstrijd de aanvoerdersband. "Dit is een grote eer. Ik draag deze band met veel trots." Bijna had hij zijn ploeg ook nog een gelijkspel bezorgd, maar hij kopte in de slotminuut in het zijnet.

  Bayern mist nog een pak vaste waarden, maar Van Buyten is wel al klaar voor het seizoen. De verdediger liep in januari nog een breukje op in zijn voet en kwam in de tweede helft van het jaar weinig aan spelen toe. In de verloren CL-finale viel hij in de slotfase nog in.

  "Ik ben heel gemotiveerd om opnieuw te beginnen. Ik wil meteen gas geven en zo het bittere voorbije jaar vergeten", aldus Van Buyten op de website van Bayern. "Dit seizoen willen we de titel, daarvoor zal ik allles geven."