• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Froome geniet van zijn helikoptervlucht

  Chris Froome doet de verplaatsing met de helikopter (via @chrisfroome).

  De Tourrenners pikken het niet dat ze na de rit nog een verplaatsing van 400 kilometer moeten maken met de bus of de auto. De top twintig in de stand kreeg van de organisatie een vlucht met de helikopter aangeboden. "Heel erg bedankt, ASO!"

  "40 minuten naar de startplaats, 230 kilometer op de fiets en 415 kilometer naar het hotel." Zo vat Lotto-renner Marcel Sieberg zijn dag samen op Twitter. "Leuke Tour dit jaar", voegt hij eraan toe.

  De onvrede over de lange verplaatsing naar de startplaats van de tijdrit van zaterdag is groot in het peloton. Vooral de Fransman Jérémy Roy begrijpt niet dat enkel de top twintig van het klassement een helikoptervlucht aangeboden krijgt door de Tourorganisatie (ASO).

  "Het is crisis bij de organisatie", twittert Roy. "Ze zijn niet in staat een transfer naar Chartres voor ons te regelen. Enkel de eerste twintig in de stand kunnen met de helikopter reizen. Maar ja, wij waterdragers verdienen minder..."

  "Dit is toch niet eerlijk?", vindt Bert Grabsch. "Sommige renners mogen met de helikopter vliegen en wij moeten meer dan 400 kilometer in de auto zitten. Bravo en bedankt, organisatie!"

  Ook Philippe Gilbert is boos. "Heel erg bedankt ASO voor de verplaatsing van 400 kilometer. Dat getuigt van veel respect voor de atleten", reageert hij cynisch.

  Team Sky huurt zelf een helikopter

  De top twintig van het klassement reist dus wel met de helikopter naar Chartres. Daardoor duurt hun trip nog geen twee uur. Team Sky huurde zelf een helikopter, waardoor de hele ploeg in comfortabele omstandigheden in het hotel geraakt.

  Nicolas Roche is bij de gelukkigen, maar toch vindt hij de maatregel oneerlijk. "Ik heb geluk, maar 140 andere renners niet. Dit getuigt van weinig respect voor de renners."

  Toch strooit Roche wat zout in de wonde door een foto te verspreiden via Twitter. Zijn vluchtgenoten, Alejandro Valverde en Rui Costa, steken de duim in de lucht. Chris Froome en Jani Brajkovic laten ons meegenieten van het uitzicht.