• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Colsaerts kent desastreuze tweede dag

  Onze landgenoot kon geen vervolg geven aan zijn knappe ronde van gisteren.

  Nicolas Colsaerts is helemaal weggezakt in het klassement van de British Open, een van de vier belangrijkste golftoernooien. De 29-jarige Belg, die na de eerste dag tweede stond, sloeg vandaag 7 over par.

  De 29-jarige Colsaerts stond na de eerste dag nog tweede in het klassement. Met een ronde van 65, vijf onder par, stond Colsaerts op een slag van leider Adam Scott.

  Vandaag ging het heel wat minder goed voor Colsaerts. Het ging al meteen mis op de tweede hole, waar hij meteen een bogey liet optekenen.

  Op de zevende hole, waar Colsaerts gisteren slechts vier slagen nodig had en een birdie sloeg, liep het helemaal fout. Colsaerts had acht slagen nodig en kwam dat niet meer te boven.

  Colsaerts had uiteindelijk 77 slagen nodig voor zijn ronde en zakt daardoor terug naar een gedeelde 51e plaats in het klassment. Dankzij zijn goede eerste dag haalt Colsaerts wel het weekend.

  "Ik had een offday", zei hij. "De wind stond helemaal anders dan gisteren en mijn oriëntatie was zoek. Maar ik ben er nog bij voor het weekend en ik heb mijn slechte dag achter de rug."

  Adam Scott, leider na dag 1, moest die plaats afstaan aan de Amerikaan Brandt Snedeker. Die staat nu aan de leiding met 10 slagen onder par, dat is een slag voorsprong op Scott. Tiger Woods is opgeklommen naar de derde plaats, hij staat zes slagen onder par.