• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Club Brugge moet voorbij Ariël Jacobs

  Ariël Jacobs ontvangt Club Brugge in Kopenhagen in de heenmatch.

  0 / 0

  Ariël Jacobs ontvangt Club Brugge in Kopenhagen in de heenmatch.

  In Zwitserland is geloot voor de derde voorronde van de Champions League. Club Brugge speelt tegen het FC Kopenhagen van ex-Anderlecht-coach Ariël Jacobs. Kampioen Anderlecht ontmoet Shamrock Rovers of Ekranas.

  Club Brugge kreeg in het niet-kampioenenspoor sowieso een zware dobber voorgeschoteld. Het moest tegen Fenerbahçe, Panathinaikos, Dinamo Kiev of Kopenhagen. Het lot zorgde voor een confrontatie met het team van Ariël Jacobs. De Belg is nog maar enkele weken aan de slag in Denemarken.

  Club speelt op 31 juli of 1 augustus eerst bij Kopenhagen. Op 7 of 8 augustus is de terugwedstrijd in Brugge.

  Anderlecht - wel in het kampioenenspoor - krijgt op papier een haalbare tegenstander. Het moet tegen de kampioen van Ierland (Shamrock Rovers) of die van Litouwen (Ekranas). Shamrock staat momenteel vierde in Ierland. In de Litouwse competitie staat Ekranas aan de leiding. Vorig seizoen werd het kampioen én won het de beker.

  De heenmatch in de tweede voorronde in Ierland eindigde op 0-0. Dinsdag is de terugwedstrijd in Litouwen. Anderlecht speelt eerst thuis tegen Shamrock of Ekranas.

  Jacobs: "Club wordt geen eenvoudige tegenstander"

  Ex-RSCA-coach Ariël Jacobs keert met FC Kopenhagen sneller dan verwacht terug naar België. "Club wordt geen eenvoudige tegenstander", zegt hij aan Sporza. "In zulke situaties zit je vaak met een voorgevoel. Dat is ook nu weer uitgekomen."

  "Terugkeren naar België is leuk, maar ik had dit toch liever willen vermijden. Iedereen zal dit als een wedstrijd voor de coach beschouwen. Terwijl het een duel tussen twee teams is. Club wil ook absoluut naar de Champions League. Dat merk je aan hun transferbeleid."

  Vorig seizoen verloor Kopenhagen in de Europa League met 3-0 en 0-1 van Standard. "Het team is niet sterker geworden na dat overgangsseizoen. Er is maar één nieuwkomer en er gaan misschien nog enkele spelers weg. We zitten dus een beetje in het ongewisse."

  Jacobs heeft het naar zijn zin. "Ik ben hier heel goed opgevangen. Denen zijn nuchtere en positieve mensen. In combinatie met de stad Kopenhagen is dat leuk."

  Leekens: "Dit is niet ideaal"

  Club Brugge-trainer Georges Leekens is op zijn hoede voor FC Kopenhagen. "We mogen ze zeker niet onderschatten", vertelt hij aan Sporza.

  "Het wordt wel een blij weerzien met Jacobs, ooit nog mijn assistent bij de Rode Duivels. Kopenhagen is ook vrij makkelijk als verplaatsing en ook voor de scouting is het goed."

  "Maar het is zeker geen ideale tegenstander. Kopenhagen zal al veel gespeeld hebben en dus competitieritme hebben. Dat had ik willen vermijden."

  "Club heeft Kopenhagen ook al vaak gescout. Ze zijn sterker dan vorig jaar. We zitten op hetzelfde niveau."

  Kampioenenspoor:

  Maribor (Svn)/Zeljeznicar (Bos) - Dudelange (Lux)/Salzburg (Oos)
  BATE Borisov (WRu)/Vardar (Mac) - Skënderbreu (Alb)/Debrecen  (Hon)
  Cluj (Roe) - Liberec (Tsj)/Karagandy (Kaz)
  Anderlecht - Shamrock Rovers (Ier)/Ekranas (Lit)
  Budocnost (Mon)/Wisla Krakau (Pol) - New Saints (Wal) /Helsingborgs (Zwe)
  Ulisses (Arm)/Sheriff Tiraspol (Mol) - Razgrad (Bul)/Dinamo Zagreb (Kro)
  Celtic (Sch) - Helsinki (Fin)
  Molde (Noo)/Ventspils (Let) - Tallinn (Est)/Basel (Zwi)
  Zilina (Svk)/Hapoel Shmona (Isr) - N.Bakoe (Aze)/Zestafoni (Geo)
  Limassol (Cyp)/Linfield (NIe) - Valletta (Mal)/Partizan Belgrado (Ser)

  Niet-kampioenenspoor:

  Fenerbahçe (Tur) - Vaslui (Roe)
  Motherwell (Sch) - Panathinaikos (Gri)
  FC Kopenhagen (Den) - Club Brugge
  Dinamo Kiev (Oek) - Feyenoord (Ned)