• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Cavendish: "Ik had deze Tour nog niks gedaan"

  Cavendish: "Ik vroeg vanochtend op de bus: "Please, give me a chance.""

  De 22e ritzege van Mark Cavendish in de Tour was er een om in te kaderen. "Ik moest vroeg gaan, want de kopgroep was nog weg", zei de Britse wereldkampioen. Bradley Wiggins was blij dat hij zijn teammaat iets kon teruggeven.

  Cavendish wilde sowieso vandaag uitpakken. "Ik wilde de sprint ook vroeg aangaan. Ik heb deze Tour nog niks gedaan en heb nog zoveel energie over."

  Waar de vorige jaren het team voor hem reed, ging alle aandacht nu naar de eindzege van Bradley Wiggins. "Ik kon me nog niet echt tonen in deze Tour, omdat we voor het geel vechten."

  "Ik vroeg vanochtend op de bus of het team mij een kans wou geven. Wiggins, Froome en Rogers gingen akkoord en ze hebben voor een sprint gezorgd. Ik ben zo blij dat de jongens met wie ik al drie weken rijd mij geholpen hebben."

  "En ik ben opgelucht dat ik win. Ik heb zo lang gewacht op een kans. Op 600 meter ging ik al. Ik wist dat het zou lukken. Ik voelde me de hele dag goed."

  Wiggins: "Heb Mark altijd al naar Tour-zege willen loodsen"

  Bradley Wiggins hielp Mark Cavendish mee aan de zege. "Het plan was om met Mark op 3,5 km van de streep naar voren te komen."

  "We hadden een zwaardere dag verwacht, maar gek genoeg werkten ook de andere teams van de sprinters mee. Dat was in ons voordeel. Het kon niet beter lopen, al was er nog die vluchtersgroep."

  "Maar Mark toonde wie de snelste man ter wereld is. Hij ging op 600 meter van de streep en liet ze voor dood achter."

  Cavendish heeft drie weken hard gewerkt voor Wiggins. Die is blij dat hij iets kan teruggeven. "Ik heb hem altijd al eens naar een Tour-zege willen loodsen. Het is geweldig dat dat gelukt is."