Ga naar de inhoud

Brailsford: "De tijd van Froome komt nog"

 vr 20 juli 2012 21:45
Team Sky-manager: "Niet zeker dat Wiggins volgend jaar voor Froome moet werken"
Team Sky-manager Dave Brailsford wil Bradley Wiggins tot het eind van zijn carrière bij zijn team houden. Hij wil wel niet gezegd hebben dat Wiggins volgend jaar voor Froome moet werken.

Er is deze Tour heel wat te doen geweest over Froome en Wiggins. De eerste leek beter in de bergern dan zijn kopman, maar moest wachten.

Als er volgend jaar meer aankomsten bergop zijn, is Chris Froome dan zeker de Tour-kopman voor Sky met Bradley Wiggins in steun? "Neen", zegt teammanager Dave Brailsford aan Sporza.

"We moeten het parcours afwachten en zien hoe het seizoen verloopt. Chris heeft getoond dat hij capabel is en erg sterk in de bergen. Zijn tijd zal zeker nog komen." Froome is 27 en tekende vorig jaar een driejarig contract.

De 32-jarige Wiggins ligt nog tot eind 2013 onder contract. Brailsford wil Wiggins alvast tot het einde van zijn carrière bij zijn team houden. "Sinds hij bij ons team kwam, is hij een betere renner geworden. Door het team én zijn harde werk. Dat wil ik graag laten duren tot het einde van zijn loopbaan."