• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wiggins: "Dit geef ik niet meer uit handen"

  "Nu rest enkel nog de tijdrit, maar dat is ons domein."

  Bradley Wiggins heeft zijn Tourzege zo goed als binnen. Maar op de slotklim moest hij helper Chris Froome nog maar eens aan de leiband houden. "We moeten niet te gulzig zijn", vindt Wiggins. "Een ritzege was mooi geweest", denkt Froome ervan.

  "Op de Peyresourde (klim vlak voor de Peyragudes) voelde ik me nog fantastisch", vertelt Wiggins. "Daarna verloor ik mijn concentratie. Froome heeft me aangevuurd om er nog meer uit te halen, maar ik zei dat het zo al goed was."

  "We hebben al veel bereikt en de gele trui was onze prioriteit", zegt Wiggins. "Een ritzege was natuurlijk mooi geweest, maar de andere teams zullen blij zijn dat Chris dit niet deed. Je mag ook niet te gulzig worden en zo toch nog alles dreigen te verliezen."

  "Chris speelde de rol van ploegmaat nog maar eens perfect. Hij wist natuurlijk dat ik steeds achter hem reed. Daarom dat hij zo vaak achterom keek in de slotfase van de etappe."

  "Nu rest ons enkel nog de tijdrit, maar dat is ons domein", weet de Brit. "Je kunt je huis erop inzetten dat ik zo'n verschil niet meer uit handen geef. Uiteindelijk volstaat één seconde om de Tour te winnen."

  Froome: "Sterker dan Bradley? Weet ik niet"

  Chris Froome lachte aan de aankomst een beetje groen toen de finale van de rit ter sprake kwam. "Het was mooi geweest als we konden winnen, maar het was toch een ideale dag", houdt hij zich sterk.

  "Ons eerste doel was om de gele trui veilig te stellen. Wat ik zei tegen Wiggins? Dat we Nibali kwijt waren. En voor de rest heb ik hem aangemoedigd."

  "Het plan was altijd om bij Bradley te blijven. Of ik sterker was? Ik weet niet hoe goed Bradley was, maar ikzelf voelde me heel goed", vertelt Froome.

  Voor Wiggins is het geel nu zo goed als zeker. En Froome zal naast hem mogen plaatsnemen op het podium. "Ik wil de eindzege nog niet vieren. We moeten gefocust blijven tot Parijs, want er kan nog van alles foutlopen."