• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vriendin Froome opnieuw boos om Sky-tactiek

  Zijn vriendin had Chris Froome graag de rit zien winnen.

  Michelle Cound, de vriendin van Chris Froome, heeft weer van zich laten horen op Twitter. Ze begrijpt niet waarom Froome niet voluit mocht gaan op de slotklim van de laatste bergrit.

  Met nog drie kilometer te gaan, had Alejandro Valverde nog een dikke minuut over op het Sky-duo Wiggins-Froome. Die laatste ging vlot naar boven en leek daardoor nog een gooi te kunnen doen naar de ritzege. Maar Froome mocht niet doorgaan van gele trui Wiggins.

  "Damn it, go!", vloekte mevrouw Froome op Twitter. Later deelde Michelle mee dat ze nog maar weinig zin heeft om naar Parijs af te reizen en haar held toe te juichen. "Ik weet hoe graag Chris deze etappe wou winnen. Jullie hoeven mijn mening niet te delen, het maakt me niet uit", zei ze nog.

  Catherine Wiggins, de vrouw van, hield zich deze keer afzijdig. Vorige week vlogen beide WAG's elkaar nog in de haren op de sociale netwerksite.