• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  RC Genk: "Ons huiswerk is nog niet af"

  Racing Genk heeft zich officieel voorgesteld. Het wil graag opnieuw in de top drie eindigen en wil het ook Europees goed doen. "Maar ik ben voorlopig nog voorzichtig", zegt trainer Mario Been.

  "Er moet nog wel wat gebeuren voor de competitiestart", vertelt Been aan Sporza.

  "Onze voorbereiding verloopt wat rommelig. Het begin tegen kleinere clubs was positief, tegen PSV waren we kansloos en we hebben ook enkele geblesseerden."

  RC Genk mikt op de top 3. "Het is normaal dat we vorig seizoen willen evenaren, maar als coach ben ik wat voorzichtiger."

  "Onze selectie is nog niet volledig. Vooral verdedigend moeten we zo snel mogelijk nog enkele versterkingen proberen te halen."

  Degraen: "Er moeten zeker nog enkele spelers bij"

  Algemeen directeur Dirk Degraen geeft ook aan dat Genk nog enkele transfers wil doen. "Ons huiswerk is niet af."

  "De basis is goed. We wilden de nieuwe jongens écht. Zij zullen ongetwijfeld meteen een meerwaarde bieden", vertelt Degraen.

  "Maar er moeten zeker nog enkele spelers bij, zeker op de posities waar er geen alternatieven zijn. Hopelijk duurt het niet tot 31 augustus. We werken hard, maar de prijzen zijn pittig voor Genk."

  "We willen graag opnieuw in de top drie eindigen. Dat is ambitieus, maar een club als Genk moet ambities hebben. Dat wil nog niet zeggen dat we onze doelstellingen ook zullen realiseren, maar in het verleden deden we soms ook beter dan verwacht."

  Genk speelt in de derde voorronde van de Europa League. "De Champions League was natuurlijk heel mooi, maar sportief past de Europa League wellicht beter bij ons. We willen het dus ook Europees goed doen."