Ga naar de inhoud

Lukaku en Hazard geven visitekaartje af

 do 19 juli 2012 06:36
De Belgen hebben zich getoond in de eerste oefenmatch van Chelsea. In de VS scoorde Romelu Lukaku twee keer en Eden Hazard één keer tegen Seattle. Ook Kevin De Bruyne kwam in actie. Chelsea-coach Roberto Di Matteo was in zijn nopjes.

Chelsea is op tournee in de Verenigde Staten. De match tegen Seatlle Sounders, een ploeg uit de Major League Soccer, was de eerste oefenpot voor de winnaar van de Champions League.

Coach Roberto Di Matteo posteerde Romelu Lukaku centraal voorin,  Eden Hazard stond op de flank. De twee speelden 63 minuten. Kevin De Bruyne kwam in de tweede helft in actie en maakte ook een goeie indruk. Ei zo na scoorde de ex-Genkenaar ook.

Alle goals vielen in de eerste helft. Lukaku maakte de 0-1 en de 2-4, Hazard de 0-2. Chelsea won zijn eerste match van het nieuwe seizoen met 2-4.

Komende maandag ontmoet Chelsea PSG in New York, in het nieuwe Yankee-stadion. Daar wordt voor het eerst gevoetbald. Internationals Fernando Torres, John Terry, Raul Meireles, Ashley Cole en Florent Malouda moeten nog aansluiten bij de groep.

Di Matteo: "Lukaku voetbalt als Chelsea-spits"

Romelu Lukaku beleefde in zijn eerste jaar bij Chelsea niet veel plezier. Dit seizoen wil Lukaku zich blijkbaar tonen in de voorbereiding. "Het is heel leuk meteen twee keer te scoren", zegt de Belg.

Ook coach Roberto Di Matteo is tevreden. "Lukaku zorgt voor dreiging en voor doelpunten. Zo moet een Chelsea-spits voetballen."

"Hij speelde ook goed samen met de andere spelers. Hij heeft getoond dat hij een alternatief is voor Torres en voor Sturridge. Ik ben tevreden."

"Romelu is nog jong en we zullen zijn situatie na de voorbereiding evalueren. Maar ik heb met hem gepraat. We verwachten veel van dit seizoen. Hij is nog jong, maar doet het al uitstekend."

"Hazard geeft ons veel mogelijkheden"

Kevin De Bruyne en Eden Hazard maakten voor meer dan 53.000 fans hun debuut bij Chelsea. De twee Belgen krijgen op de site van Chelsea lof voor hun prestatie tegen Seattle.

Coach Roberto Di Matteo zwaaide met complimenten voor Hazard. "Hij is een heel veelzijdige speler. Hij zorgt voor veel mogelijkheden en geeft ons meer opties", zegt de Italiaan.

"De verstandhouding met de rest van het team is al goed. Eden deed het goed in zijn eerste match voor Chelsea."

Seattle Sounders-Chelsea 2-4

Chelsea eerste helft (4-2-3-1): Hilario, Chalobah, Ivanovic, David, Luiz, Ferreira, Mikel, McEachran, Benayoun, Hazard, Marin, Lukaku

Chelsea tweede helft (4-2-3-1): Blackman, Hutchinson, Ivanovic (63' Kane), Cahill, Ferreira (63' Saville), Essien, Lampard, Ramires, Hazard (63' Kakuta), De Bruyne, Lukaku (63' Piazon)

Doelpunten Chelsea: 2' Lukaku 0-1, 10' Hazard 0-2, 39' Marin 2-3, 43' Lukaku 2-4

Toeschouwers: 53.309