• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lefevere: "Ik had er meer van verwacht"

  Lefevere: "Ik verwacht nog iets van mijn renners voor Parijs."

  Levi Leipheimer en Peter Velits, de kopmannen van Omega Pharma-Quick Step, rijden een belabberde Tour. Manager Patrick Lefevere mort dan ook in zijn column in Het Nieuwsblad. "Onze goeie lente is geen reden om nu de schouders op te halen."

  Vóór de Tour sprak Omega Pharma-Quick Step openlijk over een podiumplaats als ambitie. 20 dagen later stellen we vast dat de eerste renner van de ploeg, Peter Velits (foto), op de 24e plaats staat, op 42'43" van leider Wiggins. Levi Leipheimer staat zelfs maar 28e.

  "Vooral van Velits, in 2010 derde in de Vuelta, had ik meer verwacht", zegt Lefevere in zijn column in Het Nieuwsblad. "We hadden hem carte blanche gegeven, de Tour was zijn enige hoofddoel. Bij sommigen werkt dat, bij hem blijkbaar niet."

  "Leipheimer is ook door het ijs gezakt, maar hij is serieus ingepakt na die crashes. Van Kevin De Weert eis ik geen resultaten. Hij was mee als knecht, dan kun je hem niet plots kopman maken."

  In het voorjaar kon de pret nochtans niet op bij Omega Pharma-Quick Step, maar die euforie is al een tijdje weggeëbd. "Ja, ik was blij met de lente, maar dat is geen reden om nu de schouders op te halen."

  "Als een bedrijf een fantastisch eerste kwartaal heeft, valt het toch niet zomaar stil in het tweede? Bovendien: het voorjaar was de verdienste van bepaalde renners (vooral Boonen, red). In deze Tour is het aan anderen."

  Lefevere hoopt dat het tij nog kan keren, ook al begint het te dringen. "Ik verwacht nog iets voor Parijs." Het is van 2010 geleden (toen met Sylvain Chavanel) dat "Quick-Step" een Tourrit kon winnen.