• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Hellebaut: "Medaille zou een mirakel zijn"

  Hellebaut mikt in Londen op 2 meter.

  Hoogspringster Tia Hellebaut verdedigt straks haar titel in Londen. "Het wordt bijzonder om als olympische kampioene af te reizen naar de Spelen", zegt ze.

  De voorbereiding op de Spelen verliep voor Tia Hellebaut niet over rozen. Ze had last van een verrekking, was even ziek en sprong niet hoger dan 1,97 meter. Maar met het echte werk voor de deur is er vertrouwen.

  "Ik leef in het nu en wil nu goed springen. Maar ik neem wel de bagage van mijn ervaring mee. En die zegt dat ik er altijd al stond op de belangrijke momenten", zegt Hellebaut aan Sporza.

  Hellebaut hoeft in Londen geen rekening te houden met Blanka Vlasic. De Kroatische topfavoriete, die vier jaar geleden zilver pakte, raakt niet op tijd fit na een blessure. Toch blaast Hellebaut niet hoog van de toren.

  "Als je ziet wat ik allemaal meemaakte in de vier jaar sinds Peking (ze kreeg onder andere twee kinderen, red), dan zou het een mirakel zijn als ik weer op het podium zou staan. Maar mirakels bestaan. Als ik in Londen over 2 meter spring, zal ik nooit ver van de medailles zijn."