• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bruyneel: "Ik geloof in onschuld van Fränk"

  Bruyneel: "De stem van Fränk sprak boekdelen: geschokt, kwaad en verward."

  Johan Bruyneel kreeg dinsdag "het telefoontje waarvoor elke ploegleider vreest". "Elk spatje vreugde verdween meteen", schrijft de Belgische manager van RadioShack over de dopingaffaire rond Fränk Schleck.

  2012 dreigt een annus horribilis te worden voor Johan Bruyneel: interne strubbelingen bij RadioShack, het Usada dat zijn vel wil, povere resultaten,... En daar komt nu nog de zaak-Schleck bij.

  "Ik kreeg dinsdag het telefoontje waarvoor elke ploegleider vreest", schrijft hij in zijn blog. "Elk spatje vreugde verdwijnt meteen. Je krijgt een naar gevoel in je maag, hart en hoofd. Ik belde Fränk meteen en zijn stem sprak boekdelen: geschokt, kwaad en verward."

  "Hoewel geen enkel sportleider zijn atleten perfect kan controleren, geloof ik Fränk als hij z'n onschuld uitroept. De hoeveelheid is ook zo klein."

  "Hoewel de ploegleiding en ik Fränk steunen, hebben we toch besloten om hem uit de koers te nemen", gaat Bruyneel voort. "Om verschillende redenen."

  "Ten eerste kan Fränk zich zo concentreren op het bewijzen van zijn onschuld. Ten tweede bewaart de ploeg hierdoor de focus op de wedstrijd en ten slotte, uit respect voor de Tour. Alle aandacht moet gaan naar de race, waarin elke dag gestreden wordt."

  "Hoewel we het voor de rest van de Tour zonder Fränk moeten doen, blijft RadioShack bijzonder gemotiveerd om de titel van beste ploeg in de Tour in de wacht te kunnen slepen."