• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  12/12/12 wordt speciaal voor Kim Clijsters

  Clijsters krijgt tijdens de Spelen een tweede kans op Wimbledon.

  Drie maanden na haar afscheid van het competitietennis wuift Kim Clijsters haar fans definitief uit in het Sportpaleis, op de Diamand Games. Die vinden op 12 december plaats.

  Kim Clijsters kent het Sportpaleis als haar broekzak. De Diamond Games zijn een jaarlijkse afspraak en dit jaar is 12 december een speciale datum in haar agenda, zo weet Het Nieuwsblad.

  Deze editie van de Diamond Games staat in het teken van haar afscheid. Vijf jaar geleden zette Clijsters ook daar een punt achter haar eerste carrière. De Diamond Games in Antwerpen behoren niet meer tot het WTA-circuit. Het is nu een exhibitietoernooi.

  Maandag vertrekt Clijsters richting Wimbledon, waar het olympische tennistoernooi plaatsvindt.

  Dubbel gemengd in Londen in gevaar door ranking?

  Clijsters speelt niet alleen enkel op de Spelen, maar ook dubbel gemengd aan de zijde van Olivier Rochus. Maar omdat hun ranking aan de lage kant is, is het nog niet zeker dat ze bij de 16 dubbelteams in Londen horen, zo meldt Le Soir.

  Wij belden daarover met Eddy De Smedt, delegatieleider van de Belgen op de Spelen. "Pas op 31 juli, drie dagen na de start van het enkeltoernooi, zijn de inschrijvingen voor het dubbel gemengd."

  "Veel hangt dus af van wie er allemaal is in Londen, want dat is een voorwaarde om mee te doen in het dubbeltoernooi. Het is dus nog geen item bij het BOIC, maar we volgen het op", zo zegt De Smedt.