• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Zoekt Zlatan Ljubijankic voetbalgeluk in Japan?

  Met Ljubijankic verliest AA Gent wellicht opnieuw een sterkhouder.

  AA Gent ziet met Zlatan Ljubijankic een nieuwe sterkhouder vertrekken. De Sloveense aanvaller is op weg naar Omiya Ardija uit Japan. Hoeveel AA Gent voor de Sloveen krijgt, is niet bekend.

  De interesse van de Japanse club voor Ljubijankic was al langer duidelijk. De club wou de speler eerst huren, maar daar wou Gent-manager Michel Louwagie niet van weten.

  "Er is een deal tussen beide clubs, maar er is nog geen contract getekend. Donderdag vertrekt Zlatan naar Japan om er medische testen af te leggen. Pas dan kan de transfer afgerond worden", verduidelijkt Louwagie.

  Hoeveel AA Gent voor Ljubijankic opstrijkt, is niet bekend. De Sloveen kwam 4,5 seizoenen uit voor Gent. Hij was daarin goed voor 26 goals.

  Louwagie: "Er komt zeker nog versterking"

  De supporters van AA Gent zijn intussen wel ongerust. Na Smolders, Coulibaly, Jørgensen en El Ghanassy is Ljubijankic al de vijfde basisspeler van vorig seizoen die nu vertrekt.

  Manager Louwagie sust de fans. "We hebben genoeg flankspelers. Alle uitgaande transfers zijn doorgenomen met de technische staf", vertelt Louwagie in Het Laatste Nieuws. "Zij vallen dus niet uit de lucht."

  Er komt ook nog versterking naar Gent. "Zeker op twee plaatsen. Een verdedigende middenvelder is prioritair, maar we hebben nog tijd."

  Donderdag speelt AA Gent tegen het Luxemburgse Differdange in de tweede voorronde van de Europa League.