• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Standard: "Onze kern is competitief"

  Kawashima werd bij zijn voorstelling aangeklampt door enkele Japanse journalisten.

  Met de komst van Eiji Kawashima en Yohan Tavares is het huiswerk van Standard af. "Tenzij we nog een belangrijke speler moeten vervangen, komt er niemand meer bij", zegt technisch directeur Jean-François De Sart.

  Standard strikte vandaag de Portugees Yohan Tavares. Gisteren tekende ook doelman Eiji Kawashima in Luik. De Japanse international kwam over van Lierse.

  "We zochten een ervaren doelman", verklaart technisch directeur de Sart de keuze.

  "Hij heeft charisma en is een leider. Zijn internationale ervaring is een meerwaarde. We hebben hem gekozen op basis van zijn kwaliteiten. Mogelijk opent het deuren in Japan, maar de transfer is geen commerciële zet."

  Kawashima moet de afwezigheid van Sinan Bolat opvangen. "We twijfelen niet aan de kwaliteiten van Moris (22) en Henkinet (19), maar het zou niet verstandig zijn om ze meteen voor de leeuwen te gooien."

  De club benadrukt dat Kawashima en centrale verdediger Tavares de laatste aanwinsten zijn van de club in deze transferperiode.

  "Tien dagen voor onze eerste competitiematch hebben we een competitieve kern", zegt technisch directeur Jean-François de Sart. "Tenzij we het vertrek van een belangrijke speler moeten opvangen, maar daar ziet het niet naar uit."