• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Hete dag in de Tour voor renners en fans

  Voor de fans in de Tour kan het niet warm genoeg zijn.

  Het was een hete dag in de Tour de France, zowel op als naast de fiets. Baden Cooke en Matt Goss genoten van het spektakel aan de kant van de weg. Ook Bram Tankink was getuige van een heet standje.

  De temperatuur in de Pyreneeën leunde woensdag dicht tegen de veertig graden aan. De renners zagen af op hun fiets, maar ook langs de kant van de weg ging het er warm aan toe. Australiërs Baden Cooke (voor de rit) en Matt Goss (tijdens de etappe) zagen een koppel het beste van zichzelf geven in de broeiende hitte.

  Rabobank-renner Bram Tankink was getuige van een gelijkaardig tafereel voor aanvang van de koninginnenrit. De hoofdrolspelers waren in zijn geval echter twee bijen.

  Cavendish en Hansen zien af

  Ook Mark Cavendish probeerde zijn lijden in een positieve context te plaatsen. Nochtans heeft de wereldkampioen naar eigen zeggen zwaar afgezien van het klimmen in de hitte. Lotto-renner Adam Hansen zal zich de zonnige dag ook nog een tijdje herinneren.