• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Evans: "De Tour is voorbij voor mij"

  Evans bedankt ploegmaat Hincapie die hem bijstond in zijn lijdensweg.

  Voor titelverdediger en BMC-kopman Cadel Evans werd het een pijnlijke dag in de Pyreneeën. Zijn ploegmaat Tejay Van Garderen deed dan weer een goeie zaak voor het wit. "Ik had vanochtend problemen met mijn maag", zei Evans.

  Na zijn baaldag was de conclusie van Evans duidelijk: "De Tour is voorbij voor mij", klonk het ietwat bitter uit de mond van de Australiër.

  "Ik had voor de start wat problemen met mijn maag. Als je dan nog maar twee uur hebt tot het vertrek, dan is er niet veel meer dat je kunt doen."

  "Ik dacht niet dat de problemen mij tijdens de rit parten zouden spelen, maar het is duidelijk dat ik niet mijn normale niveau gehaald heb. Dit jaar, dat nog niet is afgelopen, is niet verlopen zoals ik verwacht had."

  "Je moet optimistisch zijn, maar ook realistisch. Het afscheidscadeau dat ik George Hincapie wilde geven zal niet dat worden wat ik wenste."

  Evans staat na de rit zevende in de stand, op 8'06" van leider Wiggins. "Ik weet niet of ik ver genoeg sta om mee te mogen in een lange ontsnapping."

  Lelangue: "Onze aanpak in hotel bespreken"

  BMC-manager John Lelangue kon enkel toekijken hoe zijn kopman door het ijs zakte. "Cadel kende geen superdag, dat is wel het  minste wat ik kan zeggen. Hij was goed omringd en er leek geen vuiltje aan de lucht. Tot hij het op de Aspin plots heel lastig kreeg. Burghardt, Moinard en Cummings kregen de opdracht om bij hem te blijven, Van Garderen mocht zijn eigen kans gaan. We moeten in het hotel bespreken hoe we het nu aanpakken."

  Van Garderen: "Evans blijft de nummer 1"

  Terwijl zijn kopman de andere toppers steeds verder zag wegrijden, hield Tejay Van Garderen zich goed staande bij Van den Broeck en co. Hij deed een goede zaak voor de trui van beste jongere.

  "Het is nog niet voorbij, maar het ziet er toch goed uit voor de witte trui."

  In de stand sprong Van Garderen over Evans. Cadel had een slechte dag, maar hij is nog steeds onze leider. Hij draagt nog altijd het nummer 1 op zijn rug. Dat telt toch nog altijd. Misschien dat we met twee leiders kunnen voortdoen?"

  "We hebben nog altijd twee renners in de top tien, dus dat is toch zo slecht niet. Volgend jaar zal Cadel het nummer 1 niet meer dragen, maar dat motiveert hem misschien."