• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Andy Schleck: "Zijn gedegouteerd van de fiets"

  Andy Schleck: "Heel de familie staat achter Fränk"

  Andy Schleck heeft gereageerd op de positieve plas van zijn broer Fränk. "De hele familie staat achter hem", zegt zijn broer op de Luxemburgse krantensite Le Quotidien.

  Gisteren besliste Fränk uit de Tour te stappen, nadat bekend geraakt was dat hij positief plaste op Xipamide. "Ik ben 100, neen 110 procent zeker van zijn onschuld. Dit is een enorme slag, omdat we nooit iets illegaals genomen hebben. Dat zweer ik op het hoofd van mijn moeder!", zegt Andy.

  "Fränk is in shock. Hij begrijpt niet wat hem overkomt. En ik evenmin. Het is bizar. Het product zit niet in voeding, het is een medicament. Als je dan zeker weet dat je het niet genomen hebt, is er iets anders aan de hand."

  Andy Schleck walgt even van de sport. "Gezien sommige reacties hebben we het gevoel dat bepaalde mensen zich aan iets verwachtten. Vandaag kan ik zeggen dat we "gedegouteerd" zijn van de fiets."

  De jongste Schleck, die de Tour 2010 won door de positieve plas van Alberto Contador, besluit erg strijdvaardig: "De hele familie en al onze vrienden staan Fränk bij. En we zijn vastbesloten om hem te verdedigen."