• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Zagré na BR: "Hier geloofde ik niet in"

  Anne Zagré (archief) zit prima op schema voor Londen.

  Anne Zagré heeft in Luzern haar Belgisch record op de 100 meter horden verpulverd. Ze deed vertrouwen op voor Londen met 12"79. Een rugwind van 1,4 m/s hielp haar om haar vorige record van 12"89 van de tabellen te vegen.

  "Dit is gewoon super", vertelt een gelukkige Zagré in La Dernière Heure. "Dit jaar breek ik drie magische grenzen."

  Eerst dook Zagré onder de 13 seconden, nadien liep ze 12"89. "En nu duik ik onder 12"80. Eerlijk: hier geloofde ik zelf niet in. Dit is genieten."

  "De timing is in ieder geval perfect." Het was de laatste wedstrijd van Zagré voor de Spelen in  Londen. "Ik haal hier veel vertrouwen uit. En ik weet dat het nog mogelijk is om die tijd te verbeteren", besluit een ambitieuze Zagré.