• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wiggins: "Ooit help ik Froome aan Tourzege"

  "Froome heeft het potentieel om de Tour te winnen. Anders stond hij nu niet tweede."

  Enkel de Pyreneeën scheiden Bradley Wiggins nog van zijn eerste Tourzege. "De rit van woensdag wordt niet moeilijker dan de andere", zegt de Brit op de tweede rustdag. Hij kan dan ook rekenen op een sterke ploeg met een sterke Chris Froome.

  "We zullen doen wat we al het hele jaar doen: goed in blok rijden met de ploeg", zegt Wiggins. "Scenario's bedenken doen we niet, we zien wel wat er gebeurt."

  "Ik vrees niets of niemand. We moeten gewoon iedere dag sterk presteren. We steunen elkaar in de ploeg, zowel op als naast de fiets. Ik mag me gelukkig prijzen dat ik de leider ben van deze ploeg."

  "Dit jaar ben ik aangeduid om de ploeg te leiden in de Tour. Ik heb die verantwoordelijkheid op mij genomen en tot nu toe heb ik op alle aanvallen kunnen antwoorden."

  "Froome? Hij heeft potentieel, anders zou hij nu niet tweede staan in de stand. Op een dag wint hij de Tour en ik zal er zijn om hem aan die zege te helpen."

  "Verstand komt met de jaren"

  Hoe kan het dat Wiggins plots zo'n goeie ronderenner is geworden? "Dat heeft alles te maken met de leeftijd", zegt de 32-jarige Brit. "Het verstand komt met de jaren."

  "Naarmate je ouder wordt, veranderen er dingen in je leven. Ik ga nu minder uit, ik leef niet meer voor het weekend zoals vroeger. Ik leef nu voor mijn kinderen en dat levensritme straalt af op mijn carrière."

  Cavendish: "Champs-Elysées is de mooiste laan ter wereld"

  Ook Mark Cavendish heeft nog een doel in deze Tour: winnen in Parijs. "De Champs-Elysées is voor mij de mooiste laan ter wereld. Het is een moeilijke spurt om te winnen, voor een sprinter is het bijna even belangrijk als een wereldkampioenschap."

  Als Cavendish zondag wint, is het zijn vierde zege in Parijs. Daarmee zou hij Eddy Merckx, de enige renner die ook al drie keer de slotrit kon winnen, achter zich laten.

  Nibali: "Sky nog verslaan wordt heel moeilijk"

  Vincenzo Nibali is de naaste belager van het Sky-duo Wiggins-Froome, maar op de persconferentie van Liquigas werd duidelijk dat de Italiaan zich min of meer neerlegt bij de Britse dominantie.

  "Niets is uiteraard onmogelijk, maar het wordt héél moeilijk om Sky nog te verslaan", beseft Nibali. "Ik zal van dag tot dag moeten kijken waar het mogelijk is om aan te vallen en tijd terug te pakken. Ik moet dan natuurlijk nog goeie benen hebben."

  "Van den Broeck kan een goeie bondgenoot worden voor mij", zegt Nibali, die zijn derde Tour rijdt. "Als we de handen in elkaar slaan, dan kunnen we allebei een mooi resultaat halen."