• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Stapt Sagan in Parijs in een groene Porsche?

  Peter Sagan zit al met zijn hoofd in Parijs. De Slovaak mag er waarschijnlijk de groene trui in ontvangst nemen, maar er wacht hem mogelijk nog een mooie bonus. Liquigas-baas Paolo Zani beloofde Sagan immers een Porsche.

  Voor de start van de Tour vroeg Sagan aan Zani of hij een auto zou krijgen als hij de groene trui mocht aantrekken in Parijs. Die laatste ging akkoord, maar dan moest Sagan ook twee etappes winnen.

  De teller staat ondertussen zelfs al op drie. En ook de groene trui kan Sagan bijna niet meer ontglippen. "Ik ben nog niet helemaal zeker of ik de groene trui zal winnen in Parijs", blijft Sagan voorzichtig.

  "Ik heb wel een mooie bonus op André Greipel. Maar we hebben nog vijf etappes voor de boeg en daarin kan nog vanalles gebeuren."

  Maar met een voorsprong van 102 punten op de Duitser en slechts twee resterende sprintkansen mag Sagan al gaan nadenken over de kleur van zijn Porsche. Groen lijkt een voor de hand liggende keuze.

  "Dat de sprintersploegen maandag niet meer achter de vluchters aan gingen, bewijst dat ze de strijd om groen hebben opgegeven. Nu moet ik gewoon nog veilig door de Pyreneeën zien te geraken."