• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  RadioShack: "Fränk Schleck viel uit de lucht"

  RadioShack: "Fränk viel uit de lucht."

  Philippe Maertens, de woordvoerder van RadioShack, stond de pers te woord aan de poort van het hotel waar de ploeg verblijft. Hij meldt dat Fränk Schleck niet weet hoe het product in zijn lichaam kwam, maar uit respect voor de Tour en zijn collega's uit de koers stapt.

  Philippe Maertens doet het relaas van een bewogen avond in het hotel van RadioShack. "De UCI heeft ons en Fränk bericht over de positieve plas tussen 18u en 19u. Fränk viel uit de lucht."

  "Een lid van de medische commissie van de UCI kwam daarna naar het hotel. Hij heeft een uur met Fränk gepraat. Om cinema te vermijden, stapte Fränk zelf naar de politie om een verklaring af te leggen."

  "Er is een kleine hoeveelheid Xipamide gevonden, 100 picogram. Maar goed, hij is positief, we kunnen er niet omheen", zegt Maertens.

  "Xipamide is geen product dat bij onze dokter bekend is. Het komt niet voor in onze medicijnenlijst. De ploeg en Fränk hebben hier geen verklaring voor."

  "Fränk kreeg een klop van de hamer. Hij kende het product niet en weet ook niet hoe dat in zijn lichaam kwam. Uit respect voor de Tour en zijn collega's stapte hij uit de Tour." Met teammanager Johan Bruyneel had Schleck contact. "Johan is erg ontgoocheld."

  • Het hotel werd omringd door de politie. Maar Schleck was dus zelf al onderweg naar het commissariaat. Waarom? "Hij wist dat de politie anders naar hier zou komen, wat gebeurd is. Ze hebben elkaar wellicht gekruist", besluit Maertens.