• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  PSG wint strijd om "de nieuwe Pirlo"

  Marco Verratti verlaat Italië nog voor hij een minuut heeft gespeeld in de Serie A.

  PSG heeft opnieuw zijn slag geslagen op de transfermarkt. De Franse club telt 12 miljoen euro neer voor Marco Verratti. De 19-jarige Italiaanse middenvelder komt over van Pescara en tekent in Parijs een vijfjarig contract.

  Verratti staat in Italië te boek als "de opvolger van Andrea Pirlo". Hij loodste zijn jeugdclub Pescara vorig seizoen naar de titel in tweede klasse. Een aanbod van Juventus wimpelde hij af, maar toen klopte Paris Saint-Germain aan de deur.

  "Pescara zit in mijn hart, maar het aanbod van PSG kon ik niet weigeren", zegt hij. "Ik kijk ernaar uit om met kampioenen te spelen die ik normaal enkel op tv zie."

  Verratti is na Ezequiel Lavezzi (Napoli) en Thiago Silva (Milan) al de derde speler die deze zomer door PSG uit Italië wordt weggeplukt. Zlatan Ibrahimovic (Milan) volgt wellicht snel.

  Met onderen anderen Javier Pastore (Palermo) en Jérémy Ménez (Roma) werd ook vorige zomer al duchtig geshopt in de Serie A. PSG-directeur Leonardo, die bevoegd is voor de transfers, heeft een verleden als trainer van Milan en Inter.