• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Glenn Surgeloose

  Steekkaart Glenn Surgeloose

  • Sport: zwemmen (200 meter vrij, 4x200 meter vrij)
  • Geboren: 4 september 1989 (22 jaar), in Gent
  • Lichaam: 182 cm / 82 kg
  • Woonplaats: Gentbrugge
  • Coach: André Henveaux
  • Olympische prestaties: Peking 2008 (30e)

  Sportief

  Glenn Surgeloose was er in 2008 ook al bij op de Olympische Spelen in Peking. Hij werd toen uitgeschakeld in de reeksen van de 200 meter vrije slag. Zijn beste jaar tot nu toe was 2010, toen hij de finale haalde op de 200 meter vrije slag op het EK in groot en klein bad.

  Op het EK langebaan in 2012 stelde Surgeloose teleur met een 13e plaats op de 200 meter vrije slag. Door zijn vierde plaats met de estafette op de 4x200 meter vrij, samen met Dekoninck, Croenen en Timmers, plaatste hij zich toch nog voor de Spelen. Het BOIC besloot later om hem ook te delibereren voor de individuele 200 meter, de afstand waarop hij met 1'48"29 Belgisch recordhouder is.

  Persoonlijk

  Surgeloose zwom lang in Antwerpen, maar stapte in 2011 over naar de Waalse federatie omdat hij de sfeer in Antwerpen niet meer optimaal vond. Daarop trok hij samen met zijn vriendin Sarah Wegria, ook een zwemster, naar Liège Natation. Daar wordt hij getraind door André Henveaux.