• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Geen Qatarese miljoenen voor Antwerp

  Antwerp: "Het is jammer, maar ook niet meer dan dat."

  Voorlopig blijft alles bij het oude op de Bosuil. Tweedeklasser Antwerp komt dan toch niet in buitenlandse handen. De Qatarese investeerders bliezen de deal af. "Dat betekent niet dat de werking van de club in het gedrang komt."

  De Qatarese investeringsgroep rond de familie van sjeik Al Thani, die vorig seizoen ook de Spaanse eersteklasser Malaga kocht, had interesse om Antwerp over te nemen.

  "We hebben maandag lang onderhandeld met de mensen uit Qatar, maar uiteindelijk gaat de deal niet door", zegt voorzitter Jan Michel in Gazet van Antwerpen.

  De Qatarezen zouden een overnamebod van 10 miljoen euro hebben uitgebracht. "Die mensen hadden de intentie om een voornaam bedrag in de club te pompen. Het had ons een heel eind op de goede weg kunnen helpen."

  "Zeg maar dat het de slagroom op de koffie was geweest. Nu doen we het weer met gewone koffie, maar dat betekent niet dat de werking van de club in het gedrang komt."

  "Het geld had ons geweldig kunnen helpen"

  "Ik zal niet ontkennen dat het geld uit Qatar ons geweldig had kunnen helpen", zegt Gunther Hofmans, algemeen directeur van Antwerp.

  "Met hun financiële inbreng hadden we Antwerp heel snel volledig op de rails gehad. Dit is jammer, maar ook niet meer dan dat."

  "We hebben altijd gezegd dat het voor dit project drie jaar zou duren om in eerste klasse te geraken. Op die basis werken we nu voort." Vorig seizoen eindigde Antwerp op de tiende plaats in de tweede klasse.