• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Eiji Kawashima heeft getekend bij Standard

  Kawashima poseert met het Standard-shirt.

  De transfer van Eiji Kawashima van Lierse naar Standard is (eindelijk) in kannen en kruiken. Standard kondigt aan dat de Japanse doelman voor drie jaar tekende.

  Eiji Kawashima is 29 en speelde sinds 2010 bij Lierse. In snel tempo ontpopte hij zich tot een betrouwbaar sluitstuk en sterkhouder van Lierse. Kawashima is ook de doelman van de Japanse ploeg.

  Bij Standard moet Kawashima de afwezigheid van Sinan Bolat opvangen. Die zal pas in 2013 weer fit zijn na een operatie aan zijn rechterknie. Anthony Moris is de andere keeper van Standard.

  De transfer van Kawashima hing al even in de lucht en nu werden ook de laatste struikelblokken van de baan geruimd. Zeer tot tevredenheid van Kawashima zelf, die voor drie jaar tekende. "Hier heb ik erg hard voor gewerkt."

  "Ik ben blij dat ik deze nieuwe stap in mijn carrière kan zetten", zegt een opgetogen Kawashima op de Standard-site. "Ik heb twee jaar voor Lierse gespeeld en heb er alles aan gedaan om hogerop te komen."

  "Bij Standard speel ik matchen om te winnen, om prijzen te pakken. Ik heb moeilijke momenten gekend in het verleden, maar met dit Standard kan ik op de Europa League mikken, misschien zelfs de Champions League."

  "Ik zal alles geven wat ik heb voor deze club. Ik heb al vele keren tegen Standard gespeeld op Sclessin. Ik kijk ernaar uit om voor die supporters te spelen. De Standard-fans zijn heel speciaal."