• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Van den Broeck moet pact sluiten met Nibali"

  Jurgen Van den Broeck en Vincenzo Nibali in de Alpen.

  De Tourrenners genieten vandaag van een dagje rust. José De Cauwer blikt vooruit op de volgende en laatste dagen. "Ik verwacht nog koers", zegt de Sporza-cocommentator. "Ze moeten Wiggins aanvallen in Pyreneeën."

  Woensdag en donderdag staan er twee zware bergritten op het programma. Bradley Wiggins gaat de Pyreneeën in als leider.

  "Ik verwacht nog koers. De komende twee dagen moeten de concurrenten van Wiggins het doen", zegt oud-bondscoach José De Cauwer. "In de tijdrit van zaterdag kunnen ze hem niet uit het geel rijden."

  "Laat ons hopen dat Jurgen Van den Broeck voor de aanval kiest. Ik denk het wel. Hij rijdt een goede en agressieve Tour. Jurgen is een van de beste klimmers. Er zit geen spatje verval op en hij rijdt attent voorop in de bergen."

  "Misschien moet hij een pact sluiten met Vincenzo Nibali, de derde in de stand."

  "Hopelijk gaat Evans voluit voor geel"

  • José De Cauwer over Chris Froome (tweede in de stand): "Zijn versnelling op La Toussuire was hét moment van de Tour tot nu toe. Was het een foutje of wilde hij laten zien hoe sterk hij is? Of hij een aanval ook kan volhouden, hebben we helaas nog niet kunnen zien."
  • Over Cadel Evans (vierde in de stand): "Hij heeft nog niet laten zien wat we van hem verwachten. Ik hoop dat hij niet voor de tweede of de derde plaats rijdt, maar voluit voor geel in Parijs gaat. Dat zou de Tour nog mooier maken. En het kan in de kaart van Van den Broeck spelen."
  • Over André Greipel (drie ritzeges): "Hij domineert de massasprinten, omdat hij de beste trein heeft. Jürgen Roelandts verricht sterk werk. Of Greipel sterker is dan Cavendish betwijfel ik. Die rijdt volgens mij de Tour met het oog op de Olympische Spelen. En zijn ploeg staat volledig in het teken van Wiggins."