• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  41 kleine Tourtafels brengen 18.289 euro op

  In aanloop naar de Tour stelden 42 scholen hun Tourtafel-ontwerp voor. Slechts 1 winnende tafel mocht mee met Vive Le Vélo. Maar ook tussen de andere ontwerpen zaten echte pareltjes. Die zijn intussen allemaal geveild voor Make-a-Wish. Alle kleintjes samen brachten in totaal 18.289 euro op.

  Een tijd geleden hebben Lieven Van Gils en Karl Vannieuwkerke uit 42 tafels hun ideale exemplaar voor het tv-programma Vive Le Vélo gekozen. Van de vele deelnemende scholen ontwierp het VTI in Torhout de beste tafel. 

  Tijdens de Tour reist het grote model van de winnende Tourtafel samen met Karl doorheen Frankrijk. Aan een kleinere versie van de tafel zal Lieven elke dag hoofdrolspelers ontvangen. Zij zullen ook hun handtekening achterlaten op de tafel, die na de Tour wordt geveild. 

  41 kleine Tourtafels geveild

  Maar ook de 41 tafels die het niet haalden worden geveild. Daar zaten enkele pareltjes tussen. 

  Via eBay kon u bieden op uw favoriete tafel uit een reeks van 41. Ook hiervan ging de opbrenst naar Make-a-Wish.

  Dit is de top 10 van best verkochte tafels:

  1. Roeselare VTI  - 1050 euro
  2. Waregem VTI - 900 euro
  3. Menen VTI - 860 euro
  4. Zandhoven VTI - 847 euro
  5. Aaschot Damiaaninstituut - 755 euro
  6. Mol TI Sint-Paulus - 710 euro
  7. Zottegem PTI - 710 euro
  8. Antwerpen SIHA - 595 euro
  9. Zoutleeuw Zonnegroen - 585 euro
  10. Heist op den Berg Sint-Lambertusinstituut - 570 euro