• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Yuhan Tan: "Saive van het badminton worden"

  Yuhan en Lianne Tan zijn klaar voor Londen.

  België stuurt met Yuhan en Lianne Tan broer en zus naar de Spelen. Ze willen badminton op de kaart zetten in ons land. In Londen willen ze in eerste instantie ervaring opdoen, al mag het ook wel wat meer zijn.

  De 25-jarige Yuhan Tan is al een jaar zeker van zijn ticket voor de Spelen. De Belg met Indonesische roots staat 46e op de wereldranking en wil in Londen meer dan een bijrol spelen.

  "Mijn doel is de poulefase met twee of drie te overleven. Dat kan met een goeie loting wel lukken. Daarna wil ik hopelijk in de knock-out-fase ook nog wat verder raken, maar eigenlijk heb ik geen idee wat ik moet verwachten."

  "De top in het badminton kun je vergelijken met het tennis. De top drie is buiten categorie. In het badminton zijn dat twee Chinezen en een Maleisiër. Hen kloppen is bijna onmogelijk."

  Tan is sinds maart 2011 prof. "Na de Spelen pik ik de draad van mijn studie geneeskunde weer op, tenzij ik in Londen een fantastisch resultaat neerzet. Ik spiegel mij aan Jean-Michel Saive. Het zou mooi zijn mocht ik hetzelfde kunnen betekenen voor mijn sport."

  Lianne Tan: "Blij met deliberatie"

  Lianne Tan (21) wordt de eerste Belgische badmintonster op de Spelen: "Dit is een unieke kans om ervaring op te doen. Daarom ben ik zo blij dat ik gedelibereerd werd. Dit is belangrijk met het oog op Rio 2016."

  "Je ziet vaak dat badmintonsters er bij hun eerste deelname meteen uitliggen. Ik wil mijn selectie rechtvaardigen en hoop de poulefase te overleven. De gemiddelde leeftijd van de toppers is 30."

  "Na Londen gaat Tan tandheelkunde studeren in Nederland. "Ik zal de sport combineren met mijn studie. Vanaf 2014 wil ik me weer volop concentreren op Rio."