• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Virenque: "Begrijp uithaal Wiggins niet"

  Virenque: "Wiggins kan ook populair worden door gewoon weer Frans te spreken."

  Bradley Wiggins haalde in zijn open brief over doping Richard Virenque aan als "slecht voorbeeld". De Fransman dient de leider in de Tour van antwoord: "Hij zou beter wat aanvallender rijden als hij ook populair wil worden in Frankrijk."

  Bradley Wiggins gaf in zijn open brief in The Guardian Richard Virenque als voorbeeld van de grotere tolerantie tegenover doping in het buitenland. Virenque keerde na een dopingschorsing terug in het peloton en werd opnieuw op handen gedragen.

  "Ik ben verbaasd dat Wiggins zo naar mij uithaalt", reageert Virenque, zevenvoudig winnaar van de bolletjestrui in de Tour. "Wat denkt hij hiermee te bereiken?"

  "Ik vind mezelf geen nationale held, zoals Wiggins beweert. Mijn carrière heeft hoogtes en laagtes gekend, maar ik heb geantwoord met de pedalen."

  "Als Wiggins ook populair wil worden in de Frankrijk kan hij beter wat offensiever rijden, zoals een Voeckler, Rolland, Chavanel of Pinot. Of hij kan weer gewoon Frans spreken, zoals in zijn Cofidis-tijd."