• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Roelandts: "Dit had mijn dag kunnen zijn"

  Jürgen Roelandts: "In Parijs gaan we zeker sprinten"

  De 15e rit was een gemiste kans voor Lotto-Belisol. Met André Greipel of met Jürgen Roelandts. Ook Nick Nuyens deed er vergeefs alles aan om mee te gaan in de ontsnapping. "Het was gekkenwerk." Maxime Monfort kijkt al uit naar de rustdag.

  André Greipel heeft geen zege mogen vieren op zijn 30e  verjaardag. De snelle Duitser was wel nog zevende, als snelste van het peloton.

  Jürgen Roelandts stond hem bij: "Waarom we nog spurten met André? Voor de punten, je weet nooit wat er nog gebeurt. En het was niet nerveus", zegt Roelandts aan Sporza.

  "Dit had wel mijn rit kunnen zijn. We hadden vanochtend in de bus afgesproken dat ik een vrije rol zou krijgen, mocht ik mee kunnen springen. Ik probeerde dat ook, maar GreenEdge reed het gat toe."

  "Halfweg begonnen De Greef en Bak te rijden voor een spurt, maar geen enkel team hielp mee. Enkel Sky reed mee op halve kracht. We spaarden ons dan maar voor nieuwe spurtkansen: vrijdag misschien, maar zeker zondag in Parijs."

  Nuyens: "Het was gekkenwerk"

  Nick Nuyens had de rit naar Pau aangestipt, maar de Belg van Saxo Bank miste de goeie vlucht. "Het was gekkenwerk. Het was ontploffen, even recupereren en dan opnieuw proberen", zegt Nuyens aan Sporza.

  "Dit was een van de strafste ritten van deze Tour. Het ging de hele tijd op en af en iedereen demarreerde. Zelf was ik bijna mee, samen met Hoogerland, maar we werden teruggepakt. Na de volgende aanval viel het wel stil. Gelukkig was Nicki Sörensen mee voor onze ploeg."

  "Ik heb een halfuur geprobeerd om mee te gaan, heb dan 20 minuten gerust en dan nog een halfuur alles gegeven. Voor renners als ik zijn dit zware ritten."

  Monfort: "De sprintersploegen waren moe"

  Maxime Monfort mengde zich niet in de debatten. "Ik denk dat zowat tachtig procent van het peloton in een vroege vlucht wou zitten."

  "Vandaar dat de ene aanvalspoging de andere opvolgde. Dat bleef maar duren. Toen er zes man weg was, bleken de sprintersploegen moe. Ze maakten geen jacht. Zo werd het kalm in het peloton."

  Monfort zat dan al met zijn gedachten bij de rustdag. "Het wordt een onvervalste rustdag. De familie komt niet over, want België ligt te ver af van Pau. Tijdens de eerste rustdag waren ze wel aanwezig in de Tour."

  "Ik ga morgen voldoende rusten, maar niets doen staat niet in mijn agenda. Ik plan een tochtje van zowat twee uur met hier en daar een beklimming."