• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Goegebuer: "Ik mik op de top 13 in Londen"

  Op 29 juli verdedigt Tom Goegebuer de Belgische kleuren in het gewichtheffen op de Spelen. Goegebuer wil zijn 13e plaats van Peking graag evenaren. "Ik doe alles zuiver."

  "Ik mikte eigenlijk op de top acht, maar toen ik de de deelnemerslijst zag, wist ik dat het moeilijk zou worden", zegt de 37-jarige Goegebuer.

  "Er zijn onder meer twee goede Chinezen die voor Kazachstan uitkomen en enkele Azeri's keren terug uit hun dopingschorsing. In onze sport kan dat allemaal."

  "De top 13 lijkt mij een realistische ambitie. En als ze de dopingstalen bewaren, beland ik binnen acht jaar misschien toch nog veel hoger."

  Doping is een woord dat bijna altijd valt als het over gewichtheffen gaat. "Die dopinggevallen zijn soms frustrerend", zegt Goegebuer.

  "Elk jaar zijn er een veertigtal gevallen. Op de Spelen valt het vaak mee, maar nadien komt het toch aan het licht. Ik doe het zuiver, met mij zullen ze geen problemen hebben."

  Goegebuer moet nog zo'n drie kilogram afvallen om in de categorie tot 62kg te kunnen uikomen. "Ik belast mijn lichaam dit seizoen maar één keer. Daardoor heb ik minder last van mijn dieet. Ik heb minder moeilijke momenten."