• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Devenyns: "Ik zal het blijven proberen"

  Een ontgoochelde Dries Devenyns grijpt opnieuw naast de zege.

  Dries Devenyns glipte voor de tweede keer in deze Tour mee in een ontsnapping, maar greep opnieuw naast de zege. "Misschien moet je op het eind gewoon altijd meespringen." Ploegleider Wilfried Peeters is toch tevreden over zijn renner.

  "Ik ben enorm ontgoocheld", reageerde Devenyns. "Op het eind is het een loterij. Hoe ik die moet winnen? Moest ik dat nu eens weten... Maar ik blijf proberen en hoop eens geluk te hebben."

  "Ik wist dat Fédrigo en Dumoulin rap waren. Op het eind is het spelen, kijken en demarreren. Na mijn ervaring in de tiende rit wou ik het wat afwachtender aanpakken. Maar dat was ook geen oplossing."

  "Of ik een fout maakte? Misschien moet je op het eind gewoon met iedereen meespringen. Maar er komen nog kansen en de ploeg zal wel tevreden zijn", zegt de renner van Omega Pharma-Quick Step.

  Peeters: "Op zijn waarde geklopt"

  De ploegleiding van Omega Pharma-Quick Step is inderdaad tevreden over de poging van Devenyns. "Dries heeft een erg sterke koers gereden", vindt ploegleider Wilfried Peeters.

  "Hij heeft geen enkele ontsnapping gemist en dat heeft veel krachten gekost. Hij zat ook met sterke mannen. Dries is gewoon op zijn waarde geklopt."

  "We hadden gezegd dat hij niet mocht wachten tot het einde en moest aanvallen", zegt Peeters. "Winst en verlies hangen van kleine zaken af."

  "Als hij eens kan winnen, zouden we een heel andere Dries krijgen. Er moet een klik komen en dan is hij vertrokken. Ik heb er goeie hoop op dat het de komende dagen of maanden toch eens zal lukken."